ورود هوش مصنوعی آلفابت به عرصه فیلمنامه نویسی
زیرمجموعه آلفابت یک ابزار هوش مصنوعی ساخته که میتواند در فیلمنامه نویسی و شخصیت سازی و توصیف صحنهها کارآمد باشد.
به گزارش
خبرگزاری صدا و سیما، شرکت هوش مصنوعی «دیپ مایند» که به آلفابت (شرکت مادر گوگل) تعلق دارد، یک ابزار کمک نویسنده به نام «دراماترون» (Dramatron) ابداع کرده که میتواند توصیفاتی برای شخصیت ها، تحولات در داستان، توصیف مکانی و دیالوگ را ابداع کند.
ایده اصلی آن است که یک انسان (نویسنده) میتواند آنچه را که «دراماترون» ابداع میکند را گردآوری، ادیت و بازنویسی کند تا به یک فیلمنامه تبدیل شود.
بنا بر اعلام وبگاه انگجت، برای شروع کاربر نیازمند یک کلید Oppen AI AOI Key است و اگر وی خواهان کاهش ریسک ایجاد یک متن اهانت آمیز توسط دراماترون است به یک Perspective API Key نیاز دارد. برای آزمایش دراماترون یک خط نوشته طولانی به عنوان ایده فیلم به آن ارائه شد.
هوش مصنوعی به سرعت عنوانی برای یک صحنه، شخصیت، صحنه و جزئیات آن را ساخت. دیالوگی که هوش مصنوعی تولید کرد منطقی، اما تکراری بود. به غیر از آن تقریباً دراماترون یک فیلمنامه از جمله یک صحنه را به راحتی از ذهن کاربر بیرون کشید.
برای تست ابزار محققان ۱۵ نمایشنامه و فیلمنامه نویس را دعوت کردند تا یک فیلمنامه بنویسند. طبق تحقیق انجام شده نمایشنامه نویسان اعلام کردند از ابزار هوش مصنوعی مذکور برای نوشتن یک متن کامل استفاده نمیکنند. آنها معتقد بودند بازده هوش مصنوعی مذکور ممکن است براساس یک فرمول ارائه شود. با این وجود آنها معتقد بودند دراماترون برای جمله سازی کمک حال است یا به آنها کمک میکند در خصوص عناصر داستان یا شخصیتها روشهای مختلف را بررسی کنند. آنها اشاره کردند هوش مصنوعی برای تولید ایدههای خلاقانه نیز کارآمد است.
استفاده از ابزارهای هوش مصنوعی ممکن است سوالاتی درباره مالکیت و اینکه چه کسی یا چیزی متن را نوشته، ایجاد کند. سال گذشته دادگاه تجدیدنظری در انگلیس اعلام کرد هوش مصنوعی را نمیتوان قانونا به عنوان مخترع یک حق امتیاز ثبت کرد.
دیپ مایند نیز اشاره کرده دراماترون میتواند بخشهایی از یک متن را تولید کند که برای آموزش مدل زبانی به کار میرود که در صورت به کارگیری در متن ممکن است به اتهامات سرقت ادبی منجر شود.